🤍Datorită plantelor crescute în ghiveci, tu poți planta pe toată perioada anului 🤍

⚡️ TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 399 Ron! ⚡️

🌿 GARANTIE DE PRINDERE 90 DE ZILE 🌿

Ferigi-plante perfecte pentru umbra

Ferigi-plante perfecte pentru umbra - VERDENA

Social Media |

Avand sute de milioane de ani, ferigile sunt printre cele mai vechi din flora noastra. Faptul ca ferigile nu infloresc este mai mult decat compensat de lastarii si frunzele lor foarte decorative. Multe ferigi isi au originea in padure sau zonele dens impadurite, unde lumina soarelui poate patrunde putin.

Caracteristicile lor rezultante, iubitoare de umbra fac ca ferigile de gradina in aer liber sa fie unele dintre cele mai bune plante pentru a inveseli acele zone umbrite sau orientate spre nord ale gradinii, unde este necesar ceva verde, dar totusi ornamental.

Ferigi

Ferigile sunt o solutie eleganta atunci cand cauti plante pentru umbra. Desigur, pentru ca ferigile sa prospere in gradina ta, trebuie sa te asiguri ca nevoile lor de baza sunt indeplinite.


Iata raspunsurile la cele mai frecvente intrebari pe care clientii nostri le au despre ingrijirea ferigilor de gradina in aer liber:

 

Cat de mult soare are nevoie de o feriga?

Feriga Pana Strutului


Ferigile de gradina in aer liber se dezvolta optim cel mai bine la umbra. In timp ce zonele umbrite din gradina sunt ideale pentru cultivarea ferigilor, ele se pot descurca bine si la soare sau la umbra partiala. Prea multa lumina solara, pe de alta parte, poate fi in detrimentul acestor plante ornamentale.


Unde cresc cel mai bine ferigile?

Feriga doamnei


In natura, ferigile au evoluat in paduri unde frunzisul gros a oferit umbra in care prospera si solul a fost suficient de bogat pentru a le oferi nutritii de care au nevoie. Situatia nu este cu mult diferita pentru ferigile de gradina cultivate in aer liber: aceste plante cresc cel mai bine in locuri umbroase si in sol bogat organic, care este umed, dar bine drenat. Pentru a mentine umiditatea constanta in sol, utilizeaza mulci.


Sunt ferigile usor de crescut?

Feriga Aculeatum


Cu grija potrivita si conditiile optime, ferigile sunt destul de usor de crescut. Nevoile lor de baza sunt nepretentioase. Ferigile de gradina in aer liber nu au nevoie de multa agitatie pentru a prospera. Avem, de asemenea, o gama buna de ferigi native complet rezistente, care vor supravietui ingheturilor iernii.


Ferigile cresc in fiecare an?

Feriga regala


Ferigile sunt plante perene-ceea ce inseamna ca vor creste fericite in gradina ta pentru multi ani. Pentru majoritatea soiurilor de ferigi de gradina in aer liber, ceva ofilire este normala in timpul iernii, mai ales daca temperaturile sunt extrem de scazute. Daca se intampla acest lucru, nu iti fa griji: in primavara, noi frunze vor iesi din baza. Majoritatea soiurilor de feriga tolereaza bine inghetul, iar o noua crestere este garantata. Daunele permanente se intampla de obicei numai in circumstante extreme.


Ferigile sunt extrem de iertatoare si au un instinct de supravietuire incredibil de puternic. Ferigile vor creste unde alte plante nu reusesc sa prospere si cele mai multe prospera in sol bogat, bine drenat, cu o abundenta de materie organica. Plantarea unei gradini de feriga in aer liber necesita o atentie minima, in afara de mulcirea obisnuita si udarea in perioadele foarte uscate

Am inteles de-a lungul timpului cat de greu este sa gasesti ceea ce iti doresti! Am ales nu doar plante cunoscute si cu nuante deosebite, dar si mai putin cunoscute cu un farmec aparte ce au adus unicitate gradinilor noastre. Astfel scriem mereu articole cu o deosebita placere pentru a-ti oferi cele mai bune informatii care sa te ajute in creearea gradinii perfecte! 💜

Pentru si mai multa inspiratie in design de gradina si idei noi pentru combinatii de plante ne gasiti si pe Facebook si Instagram👍